1. Tarkista pakkaus mahdollisten kuljetuksen aiheuttamien vaurioiden varalta. Jos näet vaurioita, ota kuvia mahdollisia reklamaatioita varten.

  2. Avaa pakkaus varovasti. Pienoismallit on aina kääritty kuplamuoviin. Joskus käytämme silkkipaperia ja pakkauspusseja lähetyksen sisällöstä riippuen.
    Tarkista, että pakkaus on pakattu siististi ja kuvatunlaisesti.. Jos ei ole, on mahdollista, että se on avattu. Ota kuvia ja ota meihin yhteyttä, jos jotain puuttuu.

  3. Avaa pussi/pussit ja silkkipaperikääreet varovasti. Tarkista kaikki pienoismallit vaurioiden varalta.
  4. Jos kohtaat vaurioituneita tulosteita, ota valokuva ja ota meihin yhteyttä. Käytä yhteydenottosivumme lomaketta tai lähetä sähköpostia suoraan osoitteeseen sales(at)luova3d.eu.

Teemme suurimman osan jälkikäsittelystä itse, mutta osa työstä jää myös sinulle. Pesemme, kovetamme ja poistamme suurimman osan tukirakenteista. Mallin pinnalle voi jäädä pieniä jälkiä, jotka voit poistaa terävällä askarteluveitsellä.

Suosittelemme myös, että pohjamaalaat tai käsittelet mallit UV-suojalakalla pian ja vältät niiden joutumista kosketuksiin UV-valon lähteiden (päivänvalo jne.) kanssa. Mallit jatkavat kovettumistaan UV-valossa ja voivat haurastua.

Hartsitulosteet ovat herkkiä, riippumatta siitä, millaista hartsia käytät. Teemme oman hartsiseoksemme, joka antaa malleille hieman joustavuutta ja iskunkestävyyttä. Hartsimallit kestävät muutamia iskuja ennen vaurioitumista, mutta jos käsittelet niitä varovasti, ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Jos mallit kaatuvat pöydälle, ne eivät vaurioidu. Jos ne putoavat pöydältä, massiiviset pienoismallit säilyvät yleensä ehjinä, mutta pienoismallit, joissa on herkkiä osia, vaurioituvat todennäköisesti.

Hyvä puoli hartsitulosteissa on, että ne yleensä murtuvat hyvin siististi. Pinnat menevät yhteen niin hyvin, että halkeamiskohtaa tuskin huomaa tai ei lainkaan huomaa.

Käytä pikaliimaa tai vastaavaa mallin liittämiseen. Jos malli putoaa uudelleen, se ei todennäköisesti murru samasta kohdasta, koska pikaliima liimaa sen niin hyvin.

Jos mallissa on taipuneita osia, käytä kuumaa vettä hartsin pehmentämiseen ja aseta osa haluamaasi asentoon. Anna sen sitten kuivua pitäen sitä paikallaan.

Suosittelemme normaaleja akryylimaaleja. Esimerkiksi Vallejo, Gamesworkshop ja lukuisat muut sopivat maalaamiseen. Myös askartelukaupoista löytyvät akryylimaalit sopivat täydellisesti.

Jos tilauksesi on selvästi myöhässä (3-5 päivää arvioidusta toimitusajasta), ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse osoitteeseen sales(at)luova3d.eu.

Kokemuksemme mukaan ei ole epätavallista, että tilaus on noin viikon myöhässä, koska tulliviranomaiset saattavat joskus pitää paketteja odotettua kauemmin.

Yleensä voimme yrittää jäljittää vain seurattuja lähetyksiä, mutta teemme kaikkemme löytääksemme tilauksesi ja saadaksemme sen sinulle.

Jos tilaus valitettavasti katoaa, löydämme yhdessä kanssasi ratkaisun.

Kyllä, tulostamme lähes mitä tahansa haluat. Meillä on FDM-koneita ja hartsitulostimia. Ota vain yhteyttä ja kerro, mitä haluaisit tulostettavan, niin annamme sinulle ilmaista neuvontaa ja tarjouksen työstä.

Tulostamme omista tiedostoistasi sekä mistä tahansa hankituista tiedostoista (Thingiverse, Cults3D, MyMiniFactory, Gumroad… mikä tahansa).

Joskus puhdistusprosessissa alkoholi ei ole tarpeeksi puhdasta ja jättää pinnan tahmeaksi kovettumisen jälkeen. Tämä tapahtuu harvoin, mutta se on mahdollista. Mallin käyttäminen on täysin turvallista, ja voit vain pohjamaalata sen, jolloin tahmeus häviää.

Jos haluat, voit pyyhkiä mallin etanolilla tai isopropanolilla ja antaa sen kuivua ilmassa tai kuivata sen hiustenkuivaajalla. Tämä voi myös poistaa tahmeuden pysyvästi. Periaatteessa se on vain puhdistusprosessin toistamista, jonka olemme jo tehneet.

alkoinen jäämä muodostuu, kun malli on puhdistettu likaisella pesunesteellä eikä kaikkea ylimääräistä hartsia ole poistettu. Mallin käsittely on täysin turvallista, koska se on kovetettu. Usein voit vain poistaa sen harjaamalla vanhalla hammasharjalla tai vastaavalla. Ole varovainen, ettet vahingoita mallia. Voit myös vain maalata sen päälle.

Kaikki hartsit eivät käyttäydy näin, eikä nykyisin käyttämillämme hartseilla ilmene valkoista jäämää.

Vaikka lisenssimme kattavat suuren osan kumppaniemme tuotteista, voi olla tapauksia, joissa haluamasi malli ei kuulu lisenssimme piiriin. Todennäköisin syy siihen, ettet löydä mallia, on se, että malleja on niin paljon, ettemme ole ehtineet lisätä sitä kauppaamme.

Ota meihin yhteyttä kaikissa tapauksissa, ja yritämme hankkia mallin sinulle. Olemme aina avoimia ehdotuksille, mitä malleja voisimme lisätä kauppaamme.

Harmaa / Grey, kumpaa sanaa käytätkin. Harmaan sävy kuitenkin vaihtelee. Teemme myös joskus erikoistarjouksia ja käytämme erityisiä hartseja, kuten läpinäkyviä tai kausivärejä. Nämä muutokset ilmoitetaan aina selvästi malleissa ja sinulla on aina mahdollisuus valita harmaa.

Syynä siihen, että käytämme harmaata, on se, että se on hyvä neutraali pohja maalaamiselle, harmaa pigmentti ei estä UV-valoa ja tekee hartsista helpommin tulostettavaa, ne näyttävät hyvältä ja ovat helppoja valokuvata. Myös FDM laitteilla tehdyt tulosteet on pääsääntöisesti harmaita.